“Millie is zestien maanden. Sinds november 2022 komt ze naar kinderdagverblijf Kinderpaleis. We hadden meteen een goed gevoel bij de verzorgsters. We werden goed ontvangen en Millie mocht vooraf twee keer komen voor een wenmomentje. Dat heeft goed gewerkt. Ook voor ons als ouders. Want ook voor ons was het even wennen.

Het gebouw is mooi, modern en met veel lichtinval. Alles oogt fris en degelijk. Maar vooral: je voelt dat alle begeleidsters en verzorgsters hier met hart en ziel werken. Je ziet het aan de manier waarop ze met de kinderen omgaan. Ze stralen het uit. 

Dat blijft het belangrijkste: weten dat je kind in goede handen is, veilig en warm en goed omringd. Elk kindje krijgt hier individuele aandacht.

We kregen bij de start ook uitleg over het pedagogisch project van Kinderpaleis. We konden ons daar helemaal in vinden. Hoe kinderen opgevolgd en gestimuleerd worden, dat is knap. Onlangs hadden we een evaluatiemoment. De begeleidsters konden de vaardigheden van Millie goed in kaart brengen en illustreren met concrete voorbeelden.
Ze schrikken er niet voor terug om Millie af en toe uit haar comfortzone te halen, zodat ze nieuwe dingen ontdekt. Dat vind ik prima. Ik leer er zelf ook uit. Op het vlak van voeding, bijvoorbeeld. Of over spelletjes die vaardigheden stimuleren. Misschien zou ik als mama soms te voorzichtig zijn.

Ook de communicatie zit zeer goed. Zeker in het begin belde ik geregeld om te weten hoe het met Millie was. Ik voelde me altijd welkom met mijn vragen en bezorgdheden. Millie is na haar geboorte geopereerd aan haar slokdarm. Ik maakte me soms zorgen. Zal ze alles goed kunnen eten? Zal het lukken met het doorslikken van brokjes? Welke hoeveelheid voeding zal ze aankunnen? Ook voor de kinderbegeleidsters was dat allemaal nieuw. Maar na twee weken had ik er het volste vertrouwen in. Omdat de communicatie vlot liep en ik zag hoe ze tijd maakten voor Millie. Millie voelde zich duidelijk ook goed in haar sas in Kinderpaleis.

Een pluspunt vind ik dat Millie in een vaste groep met vaste begeleiders mag blijven tot ze naar school gaat. Het klasje is een mix van verschillende leeftijden. Zo leren de jongere kinderen van de iets oudere. Kinderen die de schoolleeftijd bereiken, verlaten de groep, maar dan komen er nieuwe kindjes bij. Het is leuk om te zien hoe de kinderen elkaar leren kennen, samen spelen en vriendjes worden.

Ik heb het gevoel dat hier voldoende begeleidsters per kind zijn. Ze werken allemaal goed samen. De sfeer zit goed bij de medewerkers. Natuurlijk is het soms druk, maar de kindjes krijgen voldoende warmte en aandacht. Dat geeft me vertrouwen. Millie is superhappy als ze hier ’s morgens aankomt. Dan kan ik met een gerust hart vertrekken. Want ik weet dat ze in goede handen is.”